Bitki wolowe ile kalorii

Czy pewno być piękno lepszego w naszym domu, niż świeży, jednocześnie pełen i jedzący kotlet schabowy usmażony na złoto i cieniutko potłuczony? Aby schabowy był idealną strukturę, musi być odpowiednio roztłuczony - na końcu, by mięso stało się delikatne, i po przysmażeniu kruche, a tymczasem nie tak dużo, by kotlet nie był za długi, inaczej wyda na soczystości. Oraz w sukcesu bitek wołowych potrzebujemy pokroić mięso w podobnej grubości plasterki, a następnie tłuc je tłuczkiem do ciała, by uzyskało dobrą grubość i formę.

Rzecz jasna, przy tłuczeniu kotletów raz w tygodniu, w dodatku z lekkiego, świeżego mięsa schabowego, wystarczy nam swój tłuczek do mięsa, którym będziemy mogli samodzielnie sprawdzić jakość ubijanych kotletów. A przy ogromniejszej zawartości kotletów, na przykład dla dziesięcioosobowej rodziny, lub jeśli lubimy każdego dnia jeść tradycyjny obiad z kotletami, albo gdy stosujemy do nich mięso coś niższej jakości, na dowód karkówkę lub łopatkę - wówczas przyda nam się domowa kotleciarka elektryczna.

Takie urządzenie znajdzie zastosowanie i wtedy, gdy przyrządzamy kotlety w domach żywienia zbiorowego, albo na potrzeby produkcyjne. Wtedy niemożliwością rodzi się tłuczenie kotletów ręcznie, ponieważ można szybko zdjąć z chęci, ponadto tłuczek do mięsa jako danie napędzane siłą mięśni, nie rozbije mięsa na właśnie takiej samej grubości kotlety, co kotleciarka.

Stąd też, jeśli potrzebujemy rozbijać mięso na kotlety często, w licznej dawek, czy z zdrowego mięsa, oszczędźmy sobie wielkości i zainwestujmy w określone urządzenie. Podłączona do prądu kotleciarka jest zwykle łatwa w obsłudze - wystarczy dać do niej element mięsa odpowiedniej grubości jednym otworem, i innym otworem wyjdzie gotowy plaster porządnie roztłuczonego na całej grubości mięsa. Jeśli zależy nam, by każde swoje kotlety były rozbite równomiernie, łatwo i szybko, wówczas nie ma korzystniejszego wyjścia, gdy tylko kotleciarka do użytku domowego lub przemysłowego. Wbrew pozorom nie jest ostatnie taki spory wydatek - miłośnicy tradycyjnych, domowych obiadów na pewno docenią możliwość posłużenia się w rozbijaniu mięsa na kotlety wygodnym urządzeniem prostym w obsłudze, w zajęciu w czystości, i nie przesadnie kosztownym, jak mogłoby się zdawać.